Geluk...
gewoon voor ieder kind

Stichting Grote Broer is een particulier initiatief met het doel wensen en dromen van kinderen en hun ouders helpen te realiseren.

Realiseren van dromen en wensen

Stichting Grote Broer is een particulier initiatief met het doel wensen en dromen van kinderen en ouders te helpen realiseren. De Stichting heeft een eigen (particulier verstrekt) budget en werft zelf niet actief financiële middelen.

De doelstellingen van Stichting Grote Broer zijn gebaseerd op het fundament dat ieder kind geluk verdient. Daarbij zijn de uitgangspunten:

  • het ondersteunen van projecten die hulp bieden aan kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, aan minder kansrijke kinderen, maar ook aan kinderen met een bijzonder talent
  • voor kinderen een droom of wens te laten uitkomen
  • kinderen een extra impuls te geven in hun leven

Bekijk ook De folder van Stichting Grote Broer

Help een kind verder

Stichting-Grote-Broer_kinderen-droom-meisje_CT

Iedereen gelijke kansen

Stichting-Grote-Broer_broer-Richard-Jeannette_CT

Commissie van betrokken specialisten

Het werkgebied van  Stichting Grote Broer  is Meppel en directe omgeving. Ca 4 keer per jaar worden aanvragen beoordeeld. Een aanvraag kan door iedereen worden gedaan die een kind of een groep kinderen wil helpen. Dit zullen vaak ouders zijn. Maar een aanvraag kan natuurlijk ook door andere familieleden, een begeleider, leerkracht of bijvoorbeeld een huisarts worden gedaan.

Stichting Grote Broer  heeft een commissie samengesteld met zeer betrokken specialisten. Mensen die geven om het geluk van kinderen. Deze mensen zullen de aanvragen zorgvuldig beoordelen.  Grote Broer begrijpt best dat het voor ouders moeilijk kan zijn om hulp te vragen. Daarom is het goed om te weten dat de commissie de aanvraag vertrouwelijk behandelt. Deze commissie is samengesteld uit een aantal ambassadeurs van de stichting. Op de pagina van de ambassadeurs is terug te vinden welke personen dit zijn.

Uiteraard ontvangt u altijd van ons zo snel mogelijk bericht of uw aanvraag is gehonoreerd.  De voorwaarden kunt u hier terugvinden »

Verantwoording 2020

Samenvatting vanuit het jaarverslag 2020

Door de Corona pandemie kwam het werk van Stichting Grote Broer vrijwel stil te liggen. Enkele individuele aanvragen op het gebied van onder andere sport konden worden gehonoreerd.  Aan het begin van het jaar vond het Meppeler Sportgala plaats, waarbij de stichting de talentprijzen aan jonge sporters uitreikte.

De volledige verantwoording van de voorgaande jaren is hier terug te vinden.

Voor alle acties en aanvragen geldt dat zij uiteraard moeten passen binnen de doelstellingen en het beleidsplan van Stichting Grote Broer. U kunt een samenvatting van dit beleidsplan digitaal bekijken>>.

Als Grote Broer verantwoording nemen

Stichting-Grote-Broer_kinderen-geluk-ouders_CT